Geschiedenis

  TC Lierde Tempelhof werd opgericht in 1986 door een groep van 18 enthousiastelingen.
Het oorspronkelijke logo en de daaraan verbonden slogan geven helemaal aan waar onze tennisclub nog steeds voor staat :
Een “Tennisclub voor iedereen” waar TC Lierde tennist “onder het dak van Tempelhof”.
Meteen was de naam TC LIERDE TEMPELHOF geboren.
   

In 1996 nam een nieuwe groep het bestuur in handen.
De jeugdwerking, interclub, het clubblad, … werden nieuw leven in geblazen; een hechte groep tennisvrienden werd gevormd; een nieuw (wat moderner) logo sierde de nieuwe tennisoutfits.

 

2011 werd het jaar van de “doorstart” :
Heel wat nieuwe gezichten aan de bestuurstafel zorgden voor een nieuwe dynamiek. 
Via het een online-reserveringssysteem  en –inschrijvingsformulier werden de mogelijkheden van het internet optimaal benut.
Synergieën met de gemeentelijke Sportraad moesten onze tennisclub in staat stellen een nieuwe bron van jeugdspelers aan te boren.
Het nieuwe “American-university-style” logo symboliseerde de vernieuwde ambities van TC Lierde Tempelhof.

   
 

2015 en 2016 werden enkele moeilijke jaren:

De Taverne Tempelhof werd afgebroken en we zagen ons clubhuis verdwijnen. “Bij de pakken blijven zitten” staat echter niet in onze woordenboek en een 13 meter lange stacaravan werd naast de terreinen geplaatst en vormde 2 jaar ons geimproviseerd “clubhuis”. Het werd bijna letterlijk camperen maar een groepje enthousiastelingen zorgden voor een gezellig terras en deze stacaravan symboliseerde waar onze club voor staat : “een familiale tennisclub voor iedereen waar gezelligheid troef is”.

 

2017 Ramp

In 2017 gaat de kraan onherroepelijk in de tennisvelden en is TC Lierde Tempelhof definitief verleden tijd op de huidige locatie. TC Joint uit Geraardsbergen ontving ons echter met open armen. De gezelligheid die we bij Jo en Ingrid ervaarden, paste perfect bij onze club.
 

 

2018

2018 wordt een volledig nieuw hoofdstuk waaraan het intussen fors uitgebreide bestuur heel hard heeft  gewerkt. De gemeente Lierde stelt ons een heel mooie infrastructuur ter beschikking van 3 tennisvelden in smash court (kunstgravel), 2 padelterreinen en op het einde van het jaar: een gezellig clubhuis als kers op de taart.
TC Lierde “tennis en padel” is geboren met een ongekende ambitie op vlak van jeugdwerking, start to tennis/padel, interclub, …logo 2018
Ons nieuwe logo prijkt binnenkort op onze outfits.

 

2019

Het gemeentebestuur nodigde ons graag uit op ZONDAG 16 DECEMBER 2018  voor de officiële opening en eerste ingebruikname van Sportpark De Zandloper. Gelukkig mochten we zodra het veilig genoeg was om de werf te betreden op de pleinen van voor de zomer.